Nem hagynak nyugodni

“Nem hagynak nyugodni” bejegyzéshez ozzászólás

 1. András, a kurucinfó és annak közönsége szerencsére csak egy kis szeletkéje a magyar társadalomnak. Ráadásúl a túlnyomó részük betegesen gyűlölködő, boldogtalanúl és céltalanúl vergődő lény. Az elenyésző kivételtől eltekintve – az egész ottani banda nem több és nem más – mint kisebbségi komplexusokkal küszködő, mentális betegek gyülekezete. Másfél évig dobáltam ezekre a sz@rkupacon csemegéző legyecskékre a kavicsokat és ez alapján fogadj el tőlem egy tanácsot – csak addig dobáld meg őket, ameddig szórakoztat a dolog – DE ha egy ilyen szennyes írás ill. egy olyan alja lény mint amilyen a Senkise annyira képes feldúlni a lelked, hogy az fájdalmat okoz neked, akkor inkább tedd le a lantot és hagyd a fenébe az egészet.

  1. Ági, abban igazat adok neked, hogy ez a szennylap és a körülötte szerveződő csőcselék önmagában emlitésre se méltó. Azonban, mivel a magyar népesség számottevő része – saját bevallása szerint – valamilyen szintig antiszemita, melynek a a kuruc – jó bolsevik szóhasználattal élve – az élcsapata kíván lenni, ez az site mégis csak érdemel némi figyelmet.
   1944-ben, a magyar zsidókat nem az összmagyarság deportálta, de a deportálásokat a zöm teljes közönnyel figyelte, és ugyanez a zöm lakta be pirulás nélkül az elhurcoltak javait.

   1. Sajnos igy volt – de ne felejtsd el, hogy ugyanakkor nagyon sok kivétel is volt – és azóta azért eltelt közel 75 esztendő. Változtak a dolgok és változtak az emberek. Pontosan ezért én hiszek a magyarság szellemi evoluciójában és abban, hogy a kuruc csőcselék csak egy vékonyka rétege a mai magyar társadalomnak.

  1. Én is reménykedem benne, András.

   Egy kérdés: a magyarok mellett ott voltak a németek is – szerinted ők sem változtak?

   1. A három nyugati megszállási övezetben lévő 12 tartomány által 1949 május 23-án létrehozott Német Szövetségi Köztársaság (NSzK) tiszteletre méltó elszántsággal nézett szembe a német nép bűneivel. Az NSzK megalakulása után nem sokkal, a szovjet zónába létrejött a Német Demokratikus Köztársaság (NDK). Ennek a szovjet szatellit államnak a hivatalos propagandája az NDK-t a nácik által betiltott Németország Kommunista Párt örökösének, és az un. Harmadik Birodalom által elnyomott derék németek hazájának, az NSzK-t pedig a hitleráj örökösének, azaz náci németek hazájának tartotta. Ennek megfelelően az NDK a mult bűneit az NSzK bűneinek kiáltotta ki.

    Az 1990-ben újra egyesült Németországban a volt NSzK polgárai visszatértek az európai normákhoz, de ez a folyamat a keleti részen még nem zárult le.
    A német politikai paletta jobb szélét képviselő Alternatíva Németországért párt tipikus szavazója egy keletnémet, munkanélküli,
    kiábrándult, középkorú férfi, aki nem magasan képzett, zavarja, hogy lenézik a nyugatnémetek, és a dühét a menekülteken és egyéb kisebbségeken tölti ki.
    Összefoglalva : a nyugatnémetek leszámoltak a multtal, a keletnémetek még nem teljesen.

  1. Én a Te válaszodra is kiváncsi vagyok András.
   Tudod a kurucon egy jó párszor és jelentőségteljes kihangsúlyozással “odamondták” nekem azt – hogy nem véletlenűl gyűlölik az “emberek” a zsidókat – sőt volt olyan is aki az “emberiség” szót használta.

   1. Részletes választ fogok adni, amint egy lélegzetvételnyi időhöz jutok.
    Elöljáróban annyit, hogy a hagymányos antiszemitizmus (, hogy ez mi, arra még vissza fogok térni) ellen nem használnak az észérvek.
    Kevés olyan antiszemita létezik, mint a már említett pszichopata Senkise, aki szemrebbenés nélkül vállalná a saját alja előitéleteit.
    Sokkal kellemesebb egy nagy és erkölcsös közösség (mint például az emberiség) tagjaként alkalmazkodni a közösség önvédelmi rendeltetésű antiszemitizmusához.

 2. Ne aggódj, csak mert nem ég a körmödre a dolog és időnk mint a pelyva.

  Jah és a témával kapcs, még annyit, hogy amikor a kurucon antiszemita megnyilvánulásokkal találkoztam, mindig meghökkentem tőlük. A végefelé természetesen már nem annyira mint a kezdeti időszakban – mivel egy bizonyos idő elteltével hozzáedződött az orrom a szarszaghoz – de azért végig csak ott motoszkált a gondolat a fejemben, hogy aki engem megismer az nem mondhat ilyet a zsidókról! Csak mert én kedves vagyok, jó szivű vagyok, segitőkész vagyok, jóindulatú vagyok és nem utolsósorban pedig egy átlagos zsidó vagyok.

  1. “Sokkal kellemesebb egy nagy és erkölcsös közösség (mint például az emberiség) tagjaként alkalmazkodni a közösség .”
   Jah és egy kérdés: – miért ill.mitől nenne az antiszemitizmus “önvédelmi rendeltetésű”?
   Csak mert én nem bántok senkit!

  2. Fogalmam sincs arról, hogy az átlagos kuruc-olvasó mire lenne képes, ha a zsidókat pusztítása nem lenne büntethető. Remélem, hogy gyilkosságra kevesen vetemednének; tehát nem rájuk utalva emlékeztetlek arra, hogy a holokauszt másfél milló gyermek életét követelte. A gyerekek között nemegy volt hozzád hasonló.

   1. Galambok közt, virágos szigeten,
    Békés, családi kör, parányi házban.
    Az élet szép… Tenéked magyarázzam?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s